When Jedward Went To Hogwarts (3)

We're back on track!
Fråga till any Potterhead där ute: Har de höstlov/liknande på Hogwarts? I would need one ;3
Much love <3
(3) Be brave

Första dagen. Edward hade stigit upp tidigt – han hade knappt sovit alls och den sömn han tillslut glidit in i hade varit orolig. I vanliga fall var han inte lättväckt, men den första morgonen i det väldiga slottet hade han vaknat så fort någon annan i sovsalen rört på sig. Vid det väldiga frukostbordet hade han försökt tvinga i sig själv maten utan att riktigt lyckas. Han följde efter de som han kände igen, de som varit med i gruppen av elvaåringar tillsammans med honom dagen innan. Ingen specifik, men hela tiden någon. Han klarade inte av att vara ensam, även om han kände sig helt utesluten från allt och alla. Inte för att det var någon som var elak mot honom, som försökte frysa ute honom. Tvärt om, flera gånger talade både jämnåriga och äldre till honom, log mot honom, försökte få honom att känna sig välkommen. Att de misslyckades grovt med att få Edward att känna sig hemma var inte deras fel. Den enda som kunde få honom att känna sig hemma var John.

   Trots att han uppskattade försöken innerst inne och trots att han försökte vara delaktig i de konversationer som startades med honom, kunde han inte, kunde han aldrig, sluta tänka på att hans bror satt vid ett annat bord. Ett annat bort på andra sidan salen, inte alltför många meter ifrån Edward. Men han fick inte gå dit, fick inte gå tillbaka till sin bror, till tryggheten. För John var samma sak som trygghet. Det spelade ingen roll vad som hände, med John var han trygg, och han visste att John upplevde detsamma. De behövde varandra lika mycket och det faktum att Edward visste att John mådde lika dåligt som Edward själv gjorde inte hela historien roligare.

 

Första lektionen. Helt inne i sin egen värld lade han inte märke till att de skulle ha lektionen tillsammans med Slytherin. I alla fall inte förrän ett par händer snurrade runt honom och ett par välbekanta armar slöts runt hans bröstkorg. Med ett leende på läpparna slog han armarna omkring tvillingen. Trots att det inte ens gått ett dygn sedan de skiljts åt kändes det som en hel evighet, om inte längre. Den hårda kramen var mer än nog bevis för att han skulle veta att brodern tyckte exakt samma sak.

   ”I’ve missed you Ed!” John viskade upphetsat i hans öra. Edward svarade inte, drog bara tvillingen närmare intill sig, ville inte någonsin låta honom gå iväg igen. Strax efter var de dock tvungna att släppa greppet om varandra och följa med strömmen av elever in i klassrummet. De satte sig ned vid en bänk längst bak i klassrummet, tillsammans. De hade inte kommit överens om var de skulle sätta sig, inte heller var det Edward som följde efter John eller vice versa. De rörde sig bara åt samma håll, naturligt. De tittade på varandra och log i smyg; även om de var tvungna att vara ifrån varandra rördes deras tankar fortfarande i synk.

   Hela lektionen satt de med huvudena tätt ihop och diskuterade allt som hänt under tiden de varit separerade. John verkade nöjd med att det inte var någon i Gryffindortornet som var elak mot hans bror. Edward var lättad över att höra samma budskap från John. Enligt hans tvilling var alla Slytherinelever riktigt schyssta. Eller ja, de flesta i alla fall.

   ”That Malfoy, baseokay, you should probably like, watch out for him. He seems like a total jerk.” John nickade diskret mot en blondin längre fram i klassrummet. Orden han yttrade var mer en utandning än en viskning, men Edward hörde ändå varenda stavelse. Ibland trodde han att hans öron var byggda för att snappa upp precis var tvillingen sa; även om de var i ett rum fullt av människor kunde han alltid urskilja Johns röst bland mängden (han hade inte tänkt på att det kanske berodde på att de alltid var bredvid varandra).

   ”Everyone in Gryffindor seems kind of, like, nice. Especially those redheaded guys, George and Fred I think. They’re cool. I think that guy over there is their brother.” Edward pekade diskret mot en rödhårig pojke, som liksom de satt med huvudet tätt intill sin bordskamrat.

   Ett par gånger fick de stränga tillsägelser av läraren. Men läraren verkade – till tvillingarnas glädje – inte särskilt intresserade av dem. På gott och ont visserligen, eftersom att de inte lärde sig ett dyft under den första lektionen de hade på den nya (och dessutom magiska) skolan.

   Tillslut tog lektionen slut. Innan de visste ordet av stod de utanför salen och betraktade sina klasskamrater, de olika elevhemmen på väg åt olika håll. Edward kastade en smått förtvivlad blick på sin bror. John slog armarna om honom igen, drog honom tätt intill sig.

   ”I don’t want to leave you again” Edward mumlade orden mot broderns axel. John lutade huvudet mot Edwards och hela hans kroppsspråk sa att han inte ville att Edward skulle lämna honom igen. De stod kvar så länge som möjligt, men så började massan av elvaåringar tunnas ut och de var tvungna att skiljas åt. John lade händerna på hans axlar.

   ”I’ll find a way to get us back together. I don’t know how, but I’ll make it happen. Be brave, Edward.”

   Edward nickade och kramade om sin bror en sista gång innan de försvann åt olika håll, småspringandes för att hinna ikapp sina klasskamrater och för att inte gå vilse i det väldiga slottet.


Kommentarer
Jenka sa:

Hihi Draco, I love Draco ;)

2011-12-29 @ 13:25:56
:D sa:

Jättebra!Har saknat Jedward-Hogwarts.

2011-12-29 @ 14:07:23
Ida sa:

Detta är den perfekta blandningen ! I LOVE THIS :D

2011-12-29 @ 19:57:11
Josefine sa:

Inget höstlov- men jullov ;)

2011-12-29 @ 21:21:18

Hejsan! Du har hittat till en fanfiction-blogg om våra älskade tvillingar JOHN & EDWARD Grimes, aka JEDWARD. Här finns noveller skrivna ur alla möjliga vinklar, följetonger och korta, glada och sorgsna. Om ni vill kopiera något; gör det! Men länka tillbaka, och låt mig veta ;-)

Ni får hemskt gärna lämna en kommentar innan ni går <3

JEDHUGS & JEDKISSESDitt namn?
Spara uppgifter?

E-postadress (kommer inte att synas i kommentarsfältet)

Fyll gärna i din bloggadress (så att jag kan svara på din kommentar):

Vad har du på hjärtat? :)

Trackback
RSS 2.0